Sådan gør man

Rybak GruppenStartside Onlineshop Hobbyteket NYHED

 

 

 

 

Startside

 Alm. 3D klippeark fra Le Suh - Motiver til 2 kort - Sværhedsgrad LET.

 

bulletFørst finder du et klippeark som indeholder motiver du kunne tænke dig at lave. Start med nogle der ikke ser alt for svære ud.
bulletKlip nu motiverne til det først kort ud. Selv foretrækker jeg at klippe med en pincetsaks, da den ligger godt i hånden og er nem at slippe igen. Man bliver ikke så træt i fingrene af at bruge sådan en, som hvis man bruger en alm. saks eller bruger en skærekniv. 
bulletNu skal du så vælge dit kort eller det karton du vil bruge til dit kort. De fleste kort fremstilles i den størrelse der hedder C6. Når du vælger farven er det en god ide både at tænke på den begivenhed kortet skal passe til og samtidig forsøge at ramme farver der passer godt til motivet.
bulletDet største af motiverne limes nu direkte på kortet. Nogle sætter motivet på med dobbeltklæbende tape, andre foretrækker en limstift. Selv foretrækker jeg smarte lim-pen, som er lettere at styre og ikke sviner (den er især god til børn også).  
bulletNu skal du så sætte 3D puder på bagsiden af det næst største af motiverne. Disse puder findes i forskellige størrelser og det er smagssag hvilke man foretrækker at bruge. Da jeg startede med at lave 3D kort brugte jeg 1,9 mm puder, men jeg syntes helt ærligt de er tykke, og at resultatet bliver for klodset. I stedet skifter jeg i dag lidt mellem 1,0 mm og 1,4 mm - alt efter hvad der passer bedst til motivet. 
bulletDet kan være svært at vide hvor og hvordan puderne skal placeres, men det finder du hurtigt ud af efterhånden. Placer ikke puderne helt ud til kanten - ca. et par mm fra kanten giver det bedste resultat. 
bulletNår puderne er fordelt på bagsiden af motivet tages beskyttelsesfolien af. Nogle gør det blot med fingrene, andre bruger en pincet. 
bulletNu skal motivet så placeres ovenpå det motiv du har klistret fast på kortet. Hold tungen lige i munden og placer det så nøjagtigt som muligt. Hvis det bliver sat lidt skævt på, er det faktisk muligt at fjerne det og sætte det rigtigt. 
bulletDet samme gentager sig med resten af de lag dit motiv har. Motiverne sættes på efter størrelse - altid det største først. 

 

bulletTilbage er der nu pyntning af dit kort. Her er mange muligheder, men den mest almindelige er at anvende stickers i guld eller sølv. Stickers kan inddeles i følgende kategorier:
bulletBorter og hjørner
bulletTekster og tal 
bulletDiverse - motiver til forskellige lejligheder

På dette billede ses tydeligt hvordan borter og hjørner samt tekster bruges.

 

bullet

Herudover findes der mange andre metoder til at pynte kortet. F.eks. er punching ret populært. 

bullet

Her finder du en link til gratis download af Crafts ældre magasiner, hvor der er mange gode ideer at studere. Sproget er dog på engelsk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage Næste

Copyright JetText 2005

Sidst rettet 26-May-2011